AKI CEDERBERG

Aki Cederberg on Helsinkiläinen kirjailija, muusikko ja elokuvantekijä. Cederbergin suvussa on merimiehiä, pappeja ja lääkäreitä, mistä ehkä juontuu hänen vaellusviettinsä ja monet hänen mielenkiinnon kohteistaan, joiden jäljillä hän on matkustanut laajasti. Cederberg on kirjoittanut kirjan Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Salakirjat 2013) ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu mm. The Fenris Wolf kirja-antologioissa, sekä muissa julkaisuissa ja lehdissä. Hän on ollut osana yhtyeitä joiden kanssa hän on julkaissut levyjä, järjestänyt näyttelyitä ja esiintynyt eri maissa. Hänen osana Halo Manash yhtyettä tekemänsä elokuva Taiwaskivi on julkaistu DVD-kokoelmalla "Back to Human Nature" Njuta Films toimesta. Cederberg on myös osa Radio Wyrd podcastia. Cederbergillä on kulttuurialan tutkinto ja hän työskentelee kirjoittamisen ja elokuvatuotannon parissa. Hän asuu Helsingissä ja harrastaa nyrkkeilyä. 

Tämä sivusto kokoaa yhteen Cederbergin kirjoitukset, matkat sekä meneillään olevat työt.

Aki Cederberg is a writer, musician and filmmaker from Helsinki, Finland. Coming from a hereditary line of seamen, priests and doctors, his disposition and many of his interests and passions can perhaps be derived from these ancestral streaks. Relating to his engagement with various esoteric traditions and realms of knowledge and culture of which he has sought first-hand experience, as well as his interest in sites of mythological or historical significance both ancient and modern, he has travelled extensively. Cederberg has written a book published in finnish language titled Pyhiinvaellus ("Pilgrimage", Salakirjat 2013), as well as contributed to The Fenris Wolf book anthologies and several other publications. He has been part of several musical groups, with whom he has released albums and films, as well as conducted exhibitions and tours both in his homeland and abroad. The film Taiwaskivi, made as part of Halo Manash, was released on the DVD-collection ”Back to Human Nature!” (Njuta Films). Cederberg is also a part of the Radio Wyrd  podcast. He has a Bachelor of Culture and Arts (directing and scriptwriting) and currently works in writing and film production. He lives in Helsinki, and enjoys boxing.

This website functions as a resource on his writings, travels and current works.

 

Back to All Events

Viisas elämä -klubi 8.2.2016: Aki Cederberg ja Matti Rautaniemi

Pyhiinvaellus idässä ja lännessä

Mitä pyhiinvaellus voi merkitä länsimaalaiselle nykyihmiselle? Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa on Aki Cederbergin kertomus kaukokaipuusta, pyhiinvaelluksesta ja sukelluksesta Intian esoteerisen tradition ja perinteisen joogan alkulähteille, pelättyjen “pyhien hullujen” eli naga-babojen maailmaan. Cederberg raottaa kirjassaan verhoja tähän länsimaalaisilta useimmiten suljettuun, muinaiseen perinteeseen ja tarkastelee analogian keinoin suhdettaan omaan maahansa, perinteisiinsä ja itseensä. Tule kuuntelemaan, kun Aki Cederberg ja Erakkomajoista kuntosaleille -kirjan kirjoittaja Matti Rautaniemi keskustelevat pyhiinvaelluksista Intiaan ja niiden suhteesta länsimaiden henkisiin perinteisiin.

Tapahtuma: Viisas elämä -klubi

Aika: Maanantai 8.2.2016 klo 18-20

Paikka: Basam Books –kustantamo, Hämeentie 155 A 6, Helsinki. Pääset paikalle helposti Helsingin keskustasta busseilla 68, 71 ja 71V sekä Hakaniemestä bussilla 74. Jää pois Annalantien pysäkillä ja kävele noin sata metriä takaisin keskustaan päin. Kustantamomme sijaitsee Siwan yläkerrassa, sisäänkäynti sisäpihan puolelta A-rapusta, 3.krs.

Järjestäjä: Basam Books Oy

Lisätietoa: jenni.vehkaluoto@basambooks.fi

Voit ostaa edullisesti Basam Booksin ja Viisas elämä -sarjan kirjoja paikan päältä. Tilaisuudessa myynnissä myös Aki Cederbergin kirjaa Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Salakirjat 2013) sekä Matti Rautaniemen kirjaaErakkomajoista kuntosaleille (Basam Books 2015).

Ei ilmoittautumista, vapaa pääsy!

Lisää infoa Aki Cederbergin kirjasta löydät täältä: akicederberg.com

Lisätietoa Matti Rautaniemen kirjasta Erakkomajoista kuntosaleille.

http://viisaselama.fi/viisas-elama-klubi-8-2-2016-aki-cederberg-ja-matti-rautaniemi/

I have been and still am a seeker, but I have ceased to question stars and books; I have begun to listen to the teaching my blood whispers to me.
H.H.
Olen ollut ja olen edelleen etsijä, mutta olen lakannut kysymästä tähdiltä ja kirjoilta; olen alkanut kuunnella opetusta, jota vereni minulle kuiskii.