AKI CEDERBERG

Aki Cederberg on Helsinkiläinen kirjailija, muusikko ja elokuvantekijä. Cederbergin suvussa on merimiehiä, pappeja ja lääkäreitä, mistä ehkä juontuu hänen vaellusviettinsä ja monet hänen mielenkiinnon kohteistaan, joiden jäljillä hän on matkustanut laajasti. Cederberg on kirjoittanut kirjan Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Salakirjat 2013) ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu mm. The Fenris Wolf kirja-antologioissa, sekä muissa julkaisuissa ja lehdissä. Hän on ollut osana yhtyeitä joiden kanssa hän on julkaissut levyjä, järjestänyt näyttelyitä ja esiintynyt eri maissa. Hänen osana Halo Manash yhtyettä tekemänsä elokuva Taiwaskivi on julkaistu DVD-kokoelmalla "Back to Human Nature" Njuta Films toimesta. Cederberg on myös osa Radio Wyrd podcastia. Cederbergillä on kulttuurialan tutkinto ja hän työskentelee kirjoittamisen ja elokuvatuotannon parissa. Hän asuu Helsingissä ja harrastaa nyrkkeilyä. 

Tämä sivusto kokoaa yhteen Cederbergin kirjoitukset, matkat sekä meneillään olevat työt.

Aki Cederberg is a writer, musician and filmmaker from Helsinki, Finland. Coming from a hereditary line of seamen, priests and doctors, his disposition and many of his interests and passions can perhaps be derived from these ancestral streaks. Relating to his engagement with various esoteric traditions and realms of knowledge and culture of which he has sought first-hand experience, as well as his interest in sites of mythological or historical significance both ancient and modern, he has travelled extensively. Cederberg has written a book published in finnish language titled Pyhiinvaellus ("Pilgrimage", Salakirjat 2013), as well as contributed to The Fenris Wolf book anthologies and several other publications. He has been part of several musical groups, with whom he has released albums and films, as well as conducted exhibitions and tours both in his homeland and abroad. The film Taiwaskivi, made as part of Halo Manash, was released on the DVD-collection ”Back to Human Nature!” (Njuta Films). Cederberg is also a part of the Radio Wyrd  podcast. He has a Bachelor of Culture and Arts (directing and scriptwriting) and currently works in writing and film production. He lives in Helsinki, and enjoys boxing.

This website functions as a resource on his writings, travels and current works.

 

LISÄÄ PYHIINVAELLUKSESTA

Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa-kirjani on mukana Maaretta Tukiaisen "TOP kotimaiset lifestylekirjat 2013" listalla. Maaretta on Egosta fantasmagoon – Tie karismaattiseen itseesi -kirjan kirjoittaja. Tässä maininta:
”Jos haluaa ymmärtää tarinan, on muututtava osaksi tarinaa.” Muusikko-kirjailijan väkevä matkakertomus, joka sukeltaa ikiaikaisiin rituaaleihin, psykedeelis-maagisiin kokemuksiin sekä ihmismielen syvyyksiin. Erikoisuuksien ystäville. Ei heikkohermoisille.

Mesikämmenen Blogitoimesta järjestetty pienimuotoinen kilpailu, jossa oli mahdollisuus voittaa kappale Pyhiinvaellus-kirjasta on ratkennut. Vaikka moni kommentti oli hauska, kuten “bimbon” toive siitä että “kirjoitan lyhyempiä lauseita kuin Evola”, voittaja on “OHL” joka toivoo lukevansa kirjan matkallaan Aasiaan. Koska pyhiinvaellus edellyttää etenkin konkreettisia tekoja sanojen sijaan, lähtemistä, haluan tukea tällaista matkaa, pyrkimystä ja päämäärää. Kiitokset osaanottajille ja Mesikämmenelle kilpailun järjestämisestä!

Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Salakirjat kustantamo) on saatavissa hyvin varustetuista kirjakaupoista (kuten Kirjakauppa & galleria Tiedostamo), nettikirjakaupoista, Salakirjat-kustantamolta tai suoraan tämän sivun kautta.

 

I have been and still am a seeker, but I have ceased to question stars and books; I have begun to listen to the teaching my blood whispers to me.
H.H.
Olen ollut ja olen edelleen etsijä, mutta olen lakannut kysymästä tähdiltä ja kirjoilta; olen alkanut kuunnella opetusta, jota vereni minulle kuiskii.