AKI CEDERBERG

Aki Cederberg on Helsinkiläinen kirjailija, muusikko ja elokuvantekijä. Cederbergin suvussa on merimiehiä, pappeja ja lääkäreitä, mistä ehkä juontuu hänen vaellusviettinsä ja monet hänen mielenkiinnon kohteistaan, joiden jäljillä hän on matkustanut laajasti. Cederberg on kirjoittanut kirjan Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Salakirjat 2013) ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu mm. The Fenris Wolf kirja-antologioissa, sekä muissa julkaisuissa ja lehdissä. Hän on ollut osana yhtyeitä joiden kanssa hän on julkaissut levyjä, järjestänyt näyttelyitä ja esiintynyt eri maissa. Hänen osana Halo Manash yhtyettä tekemänsä elokuva Taiwaskivi on julkaistu DVD-kokoelmalla "Back to Human Nature" Njuta Films toimesta. Cederberg on myös osa Radio Wyrd podcastia. Cederbergillä on kulttuurialan tutkinto ja hän työskentelee kirjoittamisen ja elokuvatuotannon parissa. Hän asuu Helsingissä ja harrastaa nyrkkeilyä. 

Tämä sivusto kokoaa yhteen Cederbergin kirjoitukset, matkat sekä meneillään olevat työt.

Aki Cederberg is a writer, musician and filmmaker from Helsinki, Finland. Coming from a hereditary line of seamen, priests and doctors, his disposition and many of his interests and passions can perhaps be derived from these ancestral streaks. Relating to his engagement with various esoteric traditions and realms of knowledge and culture of which he has sought first-hand experience, as well as his interest in sites of mythological or historical significance both ancient and modern, he has travelled extensively. Cederberg has written a book published in finnish language titled Pyhiinvaellus ("Pilgrimage", Salakirjat 2013), as well as contributed to The Fenris Wolf book anthologies and several other publications. He has been part of several musical groups, with whom he has released albums and films, as well as conducted exhibitions and tours both in his homeland and abroad. The film Taiwaskivi, made as part of Halo Manash, was released on the DVD-collection ”Back to Human Nature!” (Njuta Films). Cederberg is also a part of the Radio Wyrd  podcast. He has a Bachelor of Culture and Arts (directing and scriptwriting) and currently works in writing and film production. He lives in Helsinki, and enjoys boxing.

This website functions as a resource on his writings, travels and current works.

 

PAKANALLISET SYYSMESSUT 24. - 25.9.2016

Luento: Kohti Euroopan salattua sielunmaisemaa, lauantaina 24.9.2016 KLO 16.15

Miten voimme lähestyä omia, usein katkenneita pakanallisia perinteitämme Eurooppassa? Mitä sen pyhät paikat merkitsevät? Entä mitä yhteys näihin asioihin voi antaa nykypäivän ihmiselle, ja millä tavalla munainen perinne voi ottaa muotonsa jälkimodernissa maailmassa?

Aki Cederbergin luento tulee käsittelemään pyhiä, pakanallisia paikkoja ja perinteitä Euroopassa. Se pohjautuu hänen matkoihinsa kohti niiden edustamaa salattua sielunmaisemaa, joista hän on etsinyt muinaisen tiedon virtoja. Cederbergin mukaan nämä paikat ja perinteet edustavat henkisiä linnakkeita sieluttomassa ajassamme. Esiin nousee paitsi pakanallisten perinteiden ja paikkojen rikas kirjo, myös mikä näitä mahdollisesti yhdistää. Luennolla nähdään myös Cederbergin vaimon Justine Cederbergin valokuvia monilta pyhiltä paikoilta.

Aki Cederberg on Helsinkiläinen kirjailija. Hänen ensimmäinen kirjansa ”Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa” (Salakirjat, 2013) on henkilökohtainen kertomus kaukokaipuusta, pyhiinvaelluksesta ja sukelluksesta esoteerisen perinteen maailmaan, jossa nousee keskeiseen osaan länsimaisen ihmisen kriisi. Toisessa kirjassaan Cederberg käntää katseensa kohti omia henkisiä juuriaan ja suuntaa pyhiinvaelluksensa Euroopan pyhille paikoille. Kirjan on määrä ilmestyä loppuvuonna 2017 Basam Books / Viisas Elämä kustantamana.

Messupaikkana toimii Kattilahalli Helsingin Suvilahdessa.

Aukioloajat:

La 24.9. klo. 10.00 – 19.00

Su 25.9.klo. 10.00 – 18.00

Sisäänpääsyliput myy TIKETTI:
https://www.tiketti.fi/Pakanalliset-syysmessut-Suvilahden-Kattilahalli-Helsinki-lippuja/40609

Messuilla saat tietoa pakanallisuudesta, sen eri muodoista, siihen liittyvistä elämäntavoista sekä tuotteista ja palveluista.

Lisätietoa Pakanallisista syysmessuista löydät osoitteesta http://sysimaa.fi/fi/pakanalliset-syysmessut

I have been and still am a seeker, but I have ceased to question stars and books; I have begun to listen to the teaching my blood whispers to me.
H.H.
Olen ollut ja olen edelleen etsijä, mutta olen lakannut kysymästä tähdiltä ja kirjoilta; olen alkanut kuunnella opetusta, jota vereni minulle kuiskii.