AKI CEDERBERG

Aki Cederberg on Helsinkiläinen kirjailija, muusikko ja elokuvantekijä. Cederbergin suvussa on merimiehiä, pappeja ja lääkäreitä, mistä ehkä juontuu hänen vaellusviettinsä ja monet hänen mielenkiinnon kohteistaan, joiden jäljillä hän on matkustanut laajasti. Cederberg on kirjoittanut kirjan Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Salakirjat 2013) ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu mm. The Fenris Wolf kirja-antologioissa, sekä muissa julkaisuissa ja lehdissä. Hän on ollut osana yhtyeitä joiden kanssa hän on julkaissut levyjä, järjestänyt näyttelyitä ja esiintynyt eri maissa. Hänen osana Halo Manash yhtyettä tekemänsä elokuva Taiwaskivi on julkaistu DVD-kokoelmalla "Back to Human Nature" Njuta Films toimesta. Cederberg on myös osa Radio Wyrd podcastia. Cederbergillä on kulttuurialan tutkinto ja hän työskentelee kirjoittamisen ja elokuvatuotannon parissa. Hän asuu Helsingissä ja harrastaa nyrkkeilyä. 

Tämä sivusto kokoaa yhteen Cederbergin kirjoitukset, matkat sekä meneillään olevat työt.

Aki Cederberg is a writer, musician and filmmaker from Helsinki, Finland. Coming from a hereditary line of seamen, priests and doctors, his disposition and many of his interests and passions can perhaps be derived from these ancestral streaks. Relating to his engagement with various esoteric traditions and realms of knowledge and culture of which he has sought first-hand experience, as well as his interest in sites of mythological or historical significance both ancient and modern, he has travelled extensively. Cederberg has written a book published in finnish language titled Pyhiinvaellus ("Pilgrimage", Salakirjat 2013), as well as contributed to The Fenris Wolf book anthologies and several other publications. He has been part of several musical groups, with whom he has released albums and films, as well as conducted exhibitions and tours both in his homeland and abroad. The film Taiwaskivi, made as part of Halo Manash, was released on the DVD-collection ”Back to Human Nature!” (Njuta Films). Cederberg is also a part of the Radio Wyrd  podcast. He has a Bachelor of Culture and Arts (directing and scriptwriting) and currently works in writing and film production. He lives in Helsinki, and enjoys boxing.

This website functions as a resource on his writings, travels and current works.

 

RED ICE TV

New interview at Red Ice TV: 

Coming Home to Northern Pagan Traditions After Exploring Eastern Mysticism - Aki Cederberg

"Aki Cederberg is a writer, traveler, musician, and filmmaker who gives talks and lectures on esoteric subjects. He has written for several publications including The Fenris Wolf book series. He is the author of Journeys in the Kali Yuga: A Pilgrimage from Esoteric India to Pagan Europe. Aki is a member of several Finnish musical groups and is a contributor to the Radio Wyrd podcast. He lives in Helsinki, Finland.

Aki joins us for a wide-ranging esoteric discussion about the northern European spiritual tradition and his revelatory journeys throughout India. Aki recounts that he reconnected with his own northern European tribal roots in Finland by observing the religious and spiritual practices of Hinduism. Aki likens his wanderings to the journey of the shaman, Odin, and other archetypal seekers of knowledge. Henrik and Aki emphasize the need for a revisiting of our own native European traditions and customs to rediscover our own latent spirituality. Aki describes Journeys in the Kali Yuga as a book about the spiritual crisis of Western man as well as a literal and metaphysical homecoming. In the members’ part, we focus on the Norse tradition and the folk beliefs of Northern Europe. Henrik and Aki address the unique demonization of northern European paganism that has served to sever our roots. We discuss the recent vilification of the Norwegian ski team for their use of ancient runes; and the pessimistic reduction of pagan beliefs by the contemporary Left. "

I have been and still am a seeker, but I have ceased to question stars and books; I have begun to listen to the teaching my blood whispers to me.
H.H.
Olen ollut ja olen edelleen etsijä, mutta olen lakannut kysymästä tähdiltä ja kirjoilta; olen alkanut kuunnella opetusta, jota vereni minulle kuiskii.